Ajankohtaista

Riesling&Spätburgunder viikot 8-20.5.2017

Posted by on huhtikuu 23, 2017 in Ajankohtaista | 0 comments

Toukokuun menussa on jo paljon keväisen luonnon herkkää pientä versoa. Taidokkaasti koristamassa ja maustamassa annoksia. Saksalaiset Riesling ja Spätburgunder viinit komppaavat kauniisti kevään makuja

Menu 6 ruokalajia 68 € Riesling&Spätburgunder viinipaketti menulle 57 €

White Guide Nordic

Posted by on syyskuu 1, 2016 in Ajankohtaista | 0 comments

White Guide Nordic

Ruotsalainen White Guide on arvioinut ruotsalaisravintoloita jo kymmenen vuoden ajan, mutta Pohjoismaiden yhteinen opas tehtiin nyt kolmatta kertaa. Julkaisemispäivä 31.10.2016

White Guide Nordic -oppaan tarkoituksena on esitellä Pohjoismaista gastronomiaa ja kertoa laadukkaista ravintoloista eri puolilla Pohjoismaita., White Guide nostaa esiin paikkoja sekä isommista kaupungeista että maaseudulta.

Ravintolat jaetaan oppaassa kolmeen pääluokkaan. Niistä korkein on kansainvälinen mestariluokka.

Ravintolat pisteytetään oppaassa ruuan, juomien, palvelun ja miljöön osalta. Maksimipistemäärä on sata.

White Guide

Oiva-raportti

Posted by on joulukuu 8, 2014 in Ajankohtaista | 0 comments

 

oiva_logo

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Oivan mukaisia tarkastuksia tekevät kuntien elintarvikevalvojat valvontasuunnitelman mukaisesti.

Lahjakortti

Posted by on lokakuu 28, 2014 in Ajankohtaista | 0 comments

Lahjakortti on herkullinen lahja hyvän ruuan ystävälle. C:n lahjakorttipalvelu helpottaa lahjan valintaa. Lahjakortti voidaan räätälöidä saajan ja ostajan mielen mukaan.

Nouda lahjakortti ravintolasta ja suunnittele lahjansaajalle herkullinen kokonaisuus. Lahjoita menukokonaisuus valmiiksi valituilla viineillä tai tietyllä summalla. Lahjan saaja voi korttia käyttäessään vielä muuttaa mielensä, jos valittu kokonaisuus ei jostain syystä sovi.

Lahjakortin voi myös tilata sähköpostiin ja siitä voi tulostaa oman muokatun versionsa. Näin korttiin saa haluamansa ulkoasun ja tilaisuuden teeman mukaisen ulkonäön.

Kiireiden keskellä C palvelee lähettämällä kortin suoraan lahjan saajalle.
Ota yhteyttä sähköpostilla c@ravintola-c.fi

Luomuruoan valinta Tampereella yhä helpompaa

Posted by on maaliskuu 4, 2014 in Ajankohtaista | 0 comments

Ravintola C suoraan Portaat luomuun -ohjelman portaalle 4

Tampereen keskustassa sijaitseva ruokaravintola C vahvistaa tamperelaista luomutarjontaa
laajalla valikoimalla. C:n liittyminen Portaat luomuun -ohjelmaan suoraan portaalle 4 osoittaa,
että ravintolassa luomutuotteiden käyttö on arkipäiväistä. Portaalla 4 ravintola sitoutuu käyttämään
vähintään kahdeksaa luomutuotetta jatkuvasti. Tällä hetkellä C:ssä käytetään luomuna ainakin
jauhoja, laajaa valikoimaa kasviksia sekä vihanneksia, jogurttia, kananmunia, ruokaöljyä,
hunajaa ja teetä. Myös luomuviineihin on mahdollista tutustua ja testata niiden yhdistämistä
eri makukokonaisuuksiin.
Raaka-aineiden puhtaus ja maku tärkeää
C:ssä kunnioitetaan suomalaisten keittiömestareiden perinteitä ja pientuottajien puhtaita raaka-aineita.
Raaka-aineiden sesonginmukaisuus sekä selkeät maut ovat tärkeitä hankintojen kriteereitä.
Merkittävässä roolissa ravintolan toiminnassa ovat eettisyys, ekologisuus, luomu ja biodynaamisuus.
Toiminnan missiona on jättää perinnöksi terve maaperä ja ympäristö niin lapsille kuin luonnolle.
C sai tunnustusta toiminnastaan, kun Suomen vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura,
valitsi ravintolan Vuoden ravintolaksi 2011. Valintaan vaikutti mm. laadukkaiden raaka-aineiden
arvostus sekä sesonkeja noudattava huolellinen ruuan valmistus.
Luomuportailla jo 1434 keittiötä
Portaat luomuun -ohjelma on vapaaehtoinen, maksuton ammattikeittiöille suunnattu valmennusohjelma,
jolla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Portaat luomuun -ohjelma sopii sekä isoille että
pienille ruokapalveluille. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana 1434 keittiötä. Suurin ryhmä ovat
edelleen päiväkodit. Ravintoloita on mukana ohjelmassa 54. Tampereella ohjelmaan liittyneitä
organisaatioita on kaikkiaan 173, joista yksityisiä ravintoloita on 4. Neljännellä portaalla näistä
ravintoloista on kaksi. Portaat luomuun -ohjelmaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.
Lisätietoja:
Portaat luomuun- ohjelma, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria, p. 044-785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi, www.portaatluomuun.fi

Tamperelainen ravintola C valittu Vuoden Ravintolaksi

Posted by on maaliskuu 4, 2014 in Ajankohtaista | 0 comments

Tamperelainen ravintola C on valittu Vuoden Ravintolaksi 2011. “Suomen Gastronomien Seuran valinnan perusteena on C:n laadukkaita raaka-aineita arvostava linja, sesonkeja noudattava huolellinen ruuan valmistus sekä ruuan ja viinien tarkka yhteensovittaminen”, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Raili Koroma.

Ravintola C seuraa raaka-ainehankinnoissaan huolellisesti kaikkia vuodenaikoja, jonka vuoksi kaikki raaka-aineet eivät ole aina kotimaisia eivätkä aina edes läheltä. Ruoka on selkeää, korkeatasoista ja huolella valmistettua. Ravintola on avoinna sekä lounasaikaan että iltaisin. Se ei ole nykyisin laaturavintoloille itsestään selvää, vaikkakin kovin toivottavaa. Viinien valinta on huolellista ja ammattitaitoista.

Suomen vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on valinnut Vuoden Ravintolan jo vuodesta 1985 lähtien. C on nyt jo 25. tämän tunnustuksen saanut ravintola.

Ravintola C:n arvostus ja maine on hyvin tiedossa myös Tampereen ulkopuolella ja pääkaupunkiseudulta kannattaa senkin vuoksi matkata Tampereelle. Huolellinen kattaus, rauhallinen ilmapiiri ja pelkistetty sisustus ovat nykyaikaisella tavalla miellyttävät ja kertovat laadusta. Sisään on helppo tulla. Talon emäntä vastaanottaa asiakkaat huomaavaisesti ja palvelee itse vieraitaan.

Puheenjohtaja

Kim Palhus
+358 40 7440 373
etunimi.sukunimi@gastronomit.fi

 

Food is Art | Art is Food

Posted by on maaliskuu 4, 2014 in Ajankohtaista | 0 comments

 

Mukana ovat tamperelaiset ravintolat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Piemonte, Paakari ja Wistub Alsace sekä kulinaarinen kauppa Keittiöelämää.

FIA